PayPal blijft lucratief voor eBay

PayPal blijft lucratief voor eBay

EBay doet goede zaken. Waar het bedrijf in het eerste kwartaal van vorig jaar nog een verlies had van $2,3 miljard, heeft eBay in hetzelfde kwartaal van dit jaar een winst van $626 miljoen weten te behalen. De aandelen van het moederbedrijf van Marktplaats stegen met 5% als gevolg van de positief uitgevallen kwartaalcijfers. 

De echte melkkoe van eBay is PayPal, een online betaalsysteem én dochteronderneming van eBay. Bijna de helft van de omzet komt bij deze betaaldochter vandaan: $2.1 miljard, een stijging van 14% in vergelijking met een jaar geleden. Op dit moment zijn de voorbereidingen om PayPal van eBay af te stoten in volle gang. Deze splitsing staat gepland in het derde kwartaal, waarna Dan Schulman (voormalig bestuurder van American Express) de leiding van PayPal op zich zal nemen.

PayPal blijft groeien. Dit wordt onder andere veroorzaakt door het feit dat zij de afgelopen jaren verschillende mobiele betalingsdevisies zoals Braintree en Venmo hebben aangekocht. Venmo is voornamelijk populair onder het jonge publiek, Braintree is bezig met het vergemakkelijken van het gebruik van PayPal op mobiele telefoons en tablets.

Beleggers vrezen dat de waarde van eBay na de beursgang van PayPal zal dalen.