Fusie Ahold en Delhaize: kansen voor Bol.com

21 January 2019
Fusie Ahold en Delhaize: kansen voor Bol.com

Begin mei maakte Ahold bekend in gesprek te zijn met het Belgische supermarktconcern Delhaize. In een persbericht, uitgegeven door zowel Ahold als Delhaize, werd gesproken over ‘inleidende gesprekken’. “Deze gesprekken kunnen wel of niet resulteren in een toekomstige transactie”, aldus de supermarktgiganten. 

Ahold, eigenaar van zowel de Albert Heijn-supermarkten, drankenketen Gall&Gall en drogisterijketen Etos en online warenhuis Bol.com, heeft ruim 3000 winkels verspreid over verschillende landen. Delhaize heeft 3400 winkels wereldwijd en is net als Ahold een familiebedrijf dat stamt uit de negentiende eeuw.

Waar het in 2006 bij geruchten rondom een eventuele fusie bleef, bevestigen beide partijen dit keer de gesprekken. Mocht het tot een fusie komen, biedt dit kansen voor het online warenhuis van Ahold. Waar het op dit moment in Nederland al mogelijk is Bol.com pakketjes bij een AH-vestiging op te halen, zou dit – bij een fusie – in de nabije toekomst ook mogelijk zijn in vestigingen van Delhaize. Op dit moment heeft Delhaize al een flink aantal afhaalpunten, waaronder niet alleen de eigen supermarkten, maar ook winkels van partners.

De gesprekken tussen Ahold en Delhaize bevestigen de groeiplannen van Bol.com in België. Al vijf jaar lang investeert het online warenhuis flink op de Belgische markt, de Vlaamse e-commerce markt in het speciaal. Sinds de zomer van 2014 kunnen Belgische consumenten hun boeken, cd’s, dvd’s en gamen te koop zetten op Bol.com en in september was dit ook voor winkeliers mogelijk. Alle producten die op Bol.com worden aangeboden kunnen worden thuisbezorgd of worden opgehaald in een van de Albert Heijn-winkels.

Of en wanneer de fusie rond is, is voorlopig nog even afwachten.

Previous blog posts

Bol.com uitgeroepen tot sterkste retailmerk van Nederland

Bol.com uitgeroepen tot sterkste retailmerk van Nederland

Bol.com is het sterkste retailmerk van Nederland’, zo luidt de conclusie van het Merkenonderzoek 2015. Voor dit onderzoek, uitgevoerd door Hendrik Beerda Brand

Beslist.nl: cost per click terug van weggeweest

Beslist.nl: cost per click terug van weggeweest

Beslist.nl, dat dagelijks bezocht wordt door 500.000 bezoekers, besloot vorig jaar te stoppen met de zogenaamde klikvergoedingen en in plaats daarvan gebruik te maken van verkoopcommissies.

Amazon sluit AmazonSupply en lanceert Amazon Business Marketplace

Amazon sluit AmazonSupply en lanceert Amazon Business Marketplace

In 2012 lanceerde Amazon.com een B2B e-commerce platform, AmazonSupply. Dit platform bood in 2014 al meer dan 2 miljoen producten aan in 17 verschillende categorieën.