Bol.com uitgeroepen tot sterkste retailmerk van Nederland

21 January 2019
Bol.com uitgeroepen tot sterkste retailmerk van Nederland

Bol.com is het sterkste retailmerk van Nederland’, zo luidt de conclusie van het Merkenonderzoek 2015. Voor dit onderzoek, uitgevoerd door Hendrik Beerda Brand Consultancy, werden bijna 2000 consumenten ondervraagd. 

In het merkenonderzoek wordt de reputatie gemeten van de honderd belangrijkste bedrijven in de retailbranche, welke wordt samengesteld op basis van onder andere hoogte van de omzet, bezoekersfrequentie en het aantal vestigingen van de kanshebbers. Vervolgens is elk merk getoetst op in totaal veertig factoren, waaronder merkkracht, aankoopintentie en groeiverwachting.

Ahold is in de top 3 sterkte retailmerk tweemaal vertegenwoordigd: Albert Heijn weet een tweede plaats te bemachtigen, etailer Bol.com gaat er met de eerste plaats vandoor. Kruidvat staat op de nummer drie van dit lijstje.  Het brand-consultancybureau heeft niet alleen gekeken naar de huidige positie van de retailmerken, maar ook naar de groeiverwachting. Bol.com gaat er ook in deze lijst met de hoofdprijs vandoor, maar discountketen Action en supermarktketen Lidl zijn in deze lijst op respectievelijk de nummers 2 en 3 te vinden.

Bol.com

Uit het onderzoek blijkt dat de Nederlandse consument zich het sterkst verbonden voelt met webwarenhuis Bol.com. Wat begon als een aanbieder van boeken en cd’s, is uitgegroeid tot verkoper van kinder- en sportkleding, schoenen, elekronica en zelfs een enorm scala aan dierbenodigdheden. Vanaf 2011 biedt Bol zakelijke verkopers de mogelijkheid hun producten aan te bieden in hun webwinkel.

Begin 2015 werd de webwinkel uitgebreid met het zogenoemde ‘logistiek’ via Bol.com. Dit wil zeggen dat ondernemers die hun producten via Bol.com verkopen, hun fulfilment volledig aan hen uitbesteden. Niet alleen orderverwerking en betaling, maar ook de in- en opslag, verpakking en verzending, retouren en klantenservice worden door Bol.com uit handen genomen. Hoewel hier nog geen zekerheid over is, wordt verwacht dat deze dienst in 2016 op grote schaal wordt uitgerold in zowel Nederland als België.

Action

Action weet vooral punten te scoren met het wisselende assortiment en de lage prijzen, wat ook direct de strategie is van deze discountketen. Om deze groei te blijven behouden zal het concern zich in het lage segment moeten blijven begeven, iets waar CEO Ronald van der Mark geen problemen in voorziet. Het bedrijf heeft afgelopen jaar 108 nieuwe winkels geopend, wat het winkelaantal op een totaal van ruim 500 in vier verschillende landen brengt.

Lidl

Supermarktketen Lidl heeft de afgelopen tijd de focus van prijs naar kwaliteit verschoven, waar een focus op kwaliteit bij het inkopen en investeringen in kwaliteitscontroles voorbeelden van zijn. Bovendien leggen zij meer de nadruk op hun Delicieux- en Deluxe-assortiment. Er schuilt echter wel een gevaar in de groei van dit luxe-assortiment: meer luxeproducten betekent een hoger gemiddeld prijsniveau.

Alle resultaten van het Merkenonderzoek zijn te vinden in het mei-nummer van het magazine RetailTrends.

Previous blog posts

Beslist.nl: cost per click terug van weggeweest

Beslist.nl: cost per click terug van weggeweest

Beslist.nl, dat dagelijks bezocht wordt door 500.000 bezoekers, besloot vorig jaar te stoppen met de zogenaamde klikvergoedingen en in plaats daarvan gebruik te maken van verkoopcommissies.

Amazon sluit AmazonSupply en lanceert Amazon Business Marketplace

Amazon sluit AmazonSupply en lanceert Amazon Business Marketplace

In 2012 lanceerde Amazon.com een B2B e-commerce platform, AmazonSupply. Dit platform bood in 2014 al meer dan 2 miljoen producten aan in 17 verschillende categorieën.

De toekomst van het shoppen

De toekomst van het shoppen

Moordende concurrentie, dalende winkelverkoop via de traditionele kanalen en de nog steeds sudderende economische problemen maken dat al veel retailers hun