Beslist.nl: cost per click terug van weggeweest

21 January 2019
Beslist.nl: cost per click terug van weggeweest

Beslist.nl, dat dagelijks bezocht wordt door 500.000 bezoekers, besloot vorig jaar te stoppen met de zogenaamde klikvergoedingen  en in plaats daarvan gebruik te maken van verkoopcommissies. Het bedrijf komt hier echter op terug door de lancering van een ‘vernieuwd’ account op basis van cost per click, kortweg cpc.

Hoewel de cost per sale (cps) blijft bestaan, is de conversiepixel niet langer verplicht. De vergelijkingssite kreeg de afgelopen tijd een hoop negativiteit op haar bord, nadat zij eerst een conversiepixel verplicht wilde stellen en vervolgens het cps-model tot de nieuwe norm was verklaard. Grote webshops als Bol.com, Coolblue, Fonq en Wehkamp verklaarden de samenwerking met Beslist.nl op te zeggen, wanneer nieuwe voorwaarden zouden worden doorgevoerd. Reden hiervoor was onder andere  de hoeveelheid klantdata dat het bedrijf op die manier in bezit zou krijgen.

Beslist heeft echter nu bekendgemaakt dat de pixelverplichting komt te vervallen. Hoewel cps zal blijven bestaan als afrekenmodel, zal dit alleen het geval zijn bij verkopen die, via de ‘Winkelwagen’ op Beslist.nl zelf worden gedaan.

De genoemde wijzigingen zullen vanaf juni door de vergelijkingssite worden doorgevoerd. Hiermee verandert de vergelijkingssite (opnieuw) van koers. Beslist laat in haar persbericht weten  zich verder te willen ontwikkelen als verkooppartner van webshops. Dit zullen zij doen door onder andere het verbeteren van de dienstverlening.

Previous blog posts

Amazon sluit AmazonSupply en lanceert Amazon Business Marketplace

Amazon sluit AmazonSupply en lanceert Amazon Business Marketplace

In 2012 lanceerde Amazon.com een B2B e-commerce platform, AmazonSupply. Dit platform bood in 2014 al meer dan 2 miljoen producten aan in 17 verschillende categorieën.

De toekomst van het shoppen

De toekomst van het shoppen

Moordende concurrentie, dalende winkelverkoop via de traditionele kanalen en de nog steeds sudderende economische problemen maken dat al veel retailers hun

PayPal blijft lucratief voor eBay

PayPal blijft lucratief voor eBay

EBay doet goede zaken. Waar het bedrijf in het eerste kwartaal van vorig jaar nog een verlies had van $2,3 miljard, heeft eBay in hetzelfde kwartaal van dit jaar een